Personenvervoer Kort BV

Venekoterweg 42
8431 HH Oosterwolde

BEL: 0516-42 22 22

@TaxiKort

WMO vervoer


Voor de gemeente Ooststellingwerf verzorgen wij het WMO-vervoer.

Als u lichamelijk of geestelijk beperkt bent en daardoor geen gebruik meer kunt maken van de bus of trein, dan kunt u een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet maakt het voor u mogelijk om o.a. een vervoersvoorziening aan te vragen. Wanneer u in aanmerking komt voor een WMO-vervoersvoorziening krijgt u van de gemeente Ooststellingwerf voor een bepaalde periode een aantal kilometers toegekend.
Zodra de gemeente ons heeft ingelicht dat u gebruik mag maken van het WMO-vervoer, ontvangt u van ons een taxipas.

De spelregels van het WMO-vervoer:

  • Allereerst moet u de taxipas altijd meenemen als u gebruik maakt van het WMO-vervoer en deze bij aanvang van de rit overhandigen aan de taxi chauffeur.
  • Voor het reserveren van ritten kunt u ons bellen op ons telefoonnummer 0516-422222. Wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is geopend op maandag t/m vrijdag van 07:00 – 18:00 en in de weekenden en op feestdagen van 08:00 – 17:00.
  • Tegen betaling van een eigen bijdrage van € 0,18 per km kunt u met het WMO-vervoer reizen in heel Nederland en in onze buurlanden, mits het vertrek- of eindpunt in de gemeente Ooststellingwerf ligt.
  • Per WMO-vervoer rit wordt het werkelijke aantal gereden kilometers afgeschreven. Daarentegen is de eigen bijdrage per rit minimaal € 0,90 (op basis van 5 kilometer).
  • U mag op uw WMO-vervoer taxipas meerdere personen meenemen, mits u zelf meegaat en er één opstapplaats is. Ook voor uw medepassagiers betaalt u € 0,18 per km met een minimum van € 0,90 per rit (op basis van 5 kilometer).
  • Het WMO-vervoer is een collectief systeem. Dat betekent dat het waar mogelijk gecombineerd vervoer is.
  • Het ophaaltijdstip mag een kwartier eerder of later zijn dan de afgesproken tijd.
  • Maandelijks ontvangt u vervolgens van ons een factuur waarop alle verreden ritten van die maand staan. Ook uw actuele kilometertegoed per de laatste datum van de maand staat daarop vermeld. Wilt u tussentijds uw tegoed opvragen, dan kunt u contact opnemen met de centralisten.

Voor de betaling van de eigen bijdrage kunt u kiezen voor een automatische incasso. U bespaart daarmee € 2,50 administratiekosten.