Personenvervoer Kort BV

Venekoterweg 42
8431 HH Oosterwolde

BEL: 0516-42 22 22

@TaxiKort

Valys


Voor een collega-vervoerder verzorgen wij het Valys vervoer.

Valys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes op bovenregionale afstanden. Bovenregionaal betekent dat de bestemming óf het vertrekpunt van de reis op meer dan vijf openbaar vervoerzones van uw woonadres ligt. Boeken kan 24 uur per dag via www.valys.nl of door tussen 6:00 uur 's ochtends en 1:00 uur 's nachts te bellen naar 0900-9630 (lokaal tarief). Wij adviseren u om ten minste 1 dag van tevoren te boeken, maar in de meeste gevallen kan boeken nog tot 1 uur voor vertrek.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft Valys uit. Als Valys pashouder krijgt u jaarlijks een persoonlijk kilometerbudget waarmee u voor € 0,18 per kilometer met Valys kunt reizen. Kunt u om medische redenen niet met de trein reizen en heeft u geen vervoersalternatief? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het hoge persoonlijke kilometerbudget. Hiervoor moet u een apart indicatieadvies aanvragen. Als u de Valys pas ontvangt, krijgt u informatie toegestuurd over het hoge persoonlijke kilometerbudget en het indicatieadvies.

U mag bij Valys 1 begeleider gratis meenemen en nog maximaal 3 reisgenoten kunnen mee voor hetzelfde kilometertarief dat u betaalt. Uw reisgenoten dienen op dezelfde plek in en uit te stappen. Als u een reis boekt, moet u wel even melden of en hoeveel reisgenoten u meeneemt.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.valys.nl.